Tatoeages op de werkvloer, ja of nee?

0

Het laten zetten van een tatoeage is populair. Het lijkt wel alsof tegenwoordig iedereen een tatoeage heeft. Toch kunnen zichtbare tatoeages tot problemen leiden bij sollicitaties of op de werkvloer.

In Nederland heeft ongeveer een kwart van de bevolking tussen de 18 en 50 jaar een tatoeage, blijkt uit onderzoek van het Nederlands Tijdschrift van Dermatologie. Jongeren en lager opgeleiden hebben vaker een tatoeage dan ouderen en hoger opgeleiden.
In een uitgebreide Infographic wordt stilgestaan bij tatoeages op de (Amerikaanse) werkvloer.

Enkele hoofdpunten:

  • Hoewel tatoeages gezien kunnen worden als zelfexpressie, worden ze ook gezien als rem op de carrière: 37% van de HR-managers geeft aan dat een zichtbare tatoeage de carrièrekansen belemmert.
  • 42% van de Amerikanen is van mening dat een zichtbare tatoeage ongepast is op de werkvloer. Onder jongeren tussen de 18 en 25 jaar is dit slechts 22%. Onder personen ouder dan 60 jaar is dit 63%.
  • In de landbouw en in toerisme en recreatie werken de meeste mensen met een tatoeage. Bij de overheid de minste.
  • 73% van de werkgevers geeft aan dat ze iemand met een zichtbare tatoeage zouden aannemen. Mensen die zelf een tatoeage hebben zijn uiteraard toleranter: 94% van hen zou iemand met een tatoeage aannemen.
  • Ook buiten de Verenigde Staten staat een aanzienlijk percentage werkgevers negatief tegenover tatoeages. Ruim een derde (36%) vindt zichtbare tatoeages op de werkvloer ongepast.
  • Tatoeages in de nek, het gezicht of op het hoofd worden als het meest ongepast ervaren op de werkvloer.

Bron: Skinfo.com

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.