Talent Management – Why Ants Know More Than HR Pros and CEOs

1

Als mieren worden bedreigd of aangevallen reageren ze veel verstandiger dan HR-professionals.

Als een mierenkolonie wordt aangevallen is het eerste wat ze doen het voortbestaan van die kolonie veiligstellen. De larven en de koningin worden beschermd. ‘While the ants are running around protecting their future, companies are protecting their past.’

In een economische crisis gaan organisaties als eerste snijden in die onderdelen die niet onmiddellijk bijdragen aan de winst, zoals R&D. Ze beschermen hun ‘werkers’ en niet hun ‘kinderen’. Voor mieren telt het overleven van de soort. Niet alleen de huidige kolonie. Organisaties moeten, net als mieren, naar de toekomst kijken en hun vermogen tot overleven beschermen. Niet simpelweg beschermen wat ze al hebben opgebouwd. 

Lees het hele artikel »

Meer mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Motti Petzoldt op

    De vergelijking lijkt me toch niet helemaal op te gaan; immers mieren hebben hun soldaten die totaal anders gebouwd zijn dan de rest en de koningin, larven en werkers verdedigen. Want zonder de werkers komen de larven die worden geproduceerd door de koningin niet tot volle wasdom.