Subtiele leeftijdsdiscriminatie

0

Onderzoekers van Princeton constateren in een experiment dat jonge medewerkers en medewerkers van middelbare leeftijd meer mogen zeggen dan oudere medewerkers.

Het experiment

Aan 137 Princeton-studenten werd een video getoond van ‘Max’, een gemiddeld aantrekkelijke man. Max wordt echter gespeeld door drie verschillende acteurs van 25, 45 en 75 jaar oud. In de helft van de video’s geeft Max aan dat hij zijn rijkdom graag deelt met zijn familie, in de andere helft zegt Max dat hij geen verplichting voelt om zijn rijkdom te delen.

Na het zien van de  video werd studenten hun mening over Max gevraagd. Studenten die de video met een 25 of 45-jarige Max zagen maakte het niet uit of deze zijn rijkdom wilde delen of niet. Maar studenten die de 75-jarige Max zagen waren zeer negatief over de niet-delende Max.

Leeftijdsdiscriminatie
Volgens de onderzoekers toont dit de subtiele vooroordelen aan waarmee oudere medewerkers op de werkvloer mogelijk te maken hebben. Oudere medewerkers die zich onomwonden uitspreken moeten de consequenties daarvan accepteren.

Volgens de onderzoekers voelt iedereen wel dat er gediscrimineerd wordt op de werkvloer en de arbeidsmarkt, maar was dit zeer moeilijk om aan te tonen. Dit experiment levert het bewijs voor de heersende vooroordelen.

Vooroordelen kunnen verdwijnen
De vooroordelen over de oudere Max kunnen, in ieder geval in een experimentele setting, weggenomen worden. In een tweede experiment leest ‘Max’ een krantenartikel waarin voorspeld wordt dat er ook in de toekomst voor alle generaties voldoende middelen, zoals geld en natuurlijke rijkdommen, zullen zijn. En dan is het vooroordeel onmiddellijk verdwenen, aldus wetenschapper dr. North.

Dit artikel over subtiele vooroordelen ten aanzien van oudere medewerkers is te vinden op de site van de New York Times.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.