Subsidie voor sociale innovatie

2

Bedrijven kunnen vanaf vandaag € 18.000 euro subsidie aanvragen voor sociale innovatie. De administratieve lasten zijn beperkt: de subsidie kan simpel en snel worden aangevraagd en afgerekend.

Deze subsidie is daarmee ook aantrekkelijk voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Ondernemers ontvangen de subsidie om een externe adviseur in te huren. De adviseur voert een project uit waarmee bedrijfsprocessen worden verbeterd of de duurzame inzetbaarheid vergroot.
De kosten van het inhuren van deze externe adviseur worden voor 75% vergoed. Van de werkgever wordt een eigen investering van ten minste € 3.250,- verwacht. De activiteiten van de adviseur bestaan uit het opstellen van een diagnose of advies en het laten testen en/of implementeren van een plan van aanpak.

Subsidieverzoeken kunnen worden ingediend van maandag 10 oktober 2011 tot en met vrijdag 21 oktober 2012. Het totale subsidiebudget is € 25,2 miljoen en wordt gefinancierd uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Meer informatie over en voor het aanvragen van de regeling »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Volgens mij moet de werkgever minimaal 13000,- investeren? Alleen als je het met meerdere partijen indient, dat kan via de metaalunie, dan kan het het lager zijn.

  2. Je moet je aanvraag wel heel snel indienen. Volgens de website van het agentschap moet deze uiterlijk 21 oktober binnen zijn.