Specialisten vechten inkomensverlaging aan

1

De Orde van Medische Specialisten stapt opnieuw naar de rechter om de ‘draconische’ verlaging van de inkomens van specialisten aan te vechten.

De belangenvereniging maakte dit donderdag bekend.

De Orde reageert daarmee op de uitwerking van de voorstellen van demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Daaruit blijkt volgens de Orde dat de medici afhankelijk van hun specialisme bijna 30 procent van hun inkomen kunnen kwijtraken.

Klink heeft als voorlopige maatregel een algemene korting op de tarieven van specialisten ingevoerd. De belangenvereniging tekende daartegen bezwaar aan bij de NZa en stapte ook naar de rechter. Die was het eens met de Orde dat de NZa in plaats van een generieke korting moest kijken naar maatregelen waarbij onderscheid werd gemaakt tussen de verschillende specialismen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Mijnheer Klink zet zijn activiteiten van totale afbraak van ons systeem van de gezondheidszorg, niet gehinderd door veel kennis van zaken, maar gewoon voort. Stopte hij al die misplaatste bezuinigingsenergie maar eens in de dingen die er echt toe doen. Voldoende opleidingsplaatsen voor geneeskunde, paramedische beroepen en in het bijzonder voor specialisten. Daar komen we in vrijwel alle vakken inmiddels tekort. De groeiende uitstroom van specialisten en docenten/hoogleraren naar het buitenland. De afbraak van de 1e lijnszorg (vooral de huisartsen geneeskunde) De idioterie van de marktwerking, een patient is een client en de zorg een product. Het ziekenhuis een geldverspillende Shopping Mall. De fictie van het concept: “als je meer aanbiedt wordt er meer geconsumeerd”. Er wordt al niet veel meer aangeboden omdat het er gewoon niet meer is. Wachttijden van 3-5 uur op de eerst hulp dat wordt gewoon normaal gevonden. Artsen zijn tegenwoordig ” afdelings-managers” ipv patientenbehandelaars. Vele landen om ons heen geven minder uit aan de zorg maar hebben veel betere prestatienivo’s. Bezuinigen is helemaal geen oplossing. We komen om in het geld maar geven het domweg aan de verkeerde dingen uit. Het voorschrijven van geneesmiddelen in NL is het laagste ter wereld maar ook daar wordt nog steeds maar raak bezuinigd om Klink het profiel te geven dat we tenminste iets doen ook al is het volkomen onterecht of nutteloos. Als dit zo doorgaat zakken we in 10 jaar tijd af naar het nivo van landen waar we qua zorg nu op neerkijken, zoals bv Griekenland, Italie, Portugal, en de voormalige Oostbloklanden…of erger. Het feit dat er zelfs rechters aan te pas moeten komen wijst er al op dat de communicatie tussen Klink en de medische sector op een dieptepunt is. Dat is veelzeggend omtrent de (in) competentie van deze z.g. minister Klink.