Sollicitatieplicht voor vrijwilliger in WW

2

Werklozen in de WW en deels arbeidsongeschikten in de WIA krijgen straks geen ontheffing meer van de sollicitatieplicht als zij vrijwilligerswerk doen.

Dat blijkt uit een brief die minister Henk Kamp (Sociale Zaken) donderdag aan de Tweede Kamer stuurde. Naar verwachting treedt het besluit begin volgend jaar in werking voor nieuwe gevallen.

Volgens Kamp blijkt uit een evaluatie van de ontheffing, die in 2006 mogelijk is gemaakt, dat vrijwilligerswerk de kans op een betaalde baan voor werklozen niet vergroot. Het staat WW’ers en mensen in de WIA volgens de minister wel vrij om vrijwilligerswerk te gaan doen, zolang het niet hun plicht om beschikbaar te zijn voor de arbeidsmarkt in de weg staat.

Lees ook:
Vrijwilligerswerk in justitiële inrichtingen

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. In mijn directe omgeving te maken met iemand die na 42 jaar werken door een faillissement op straat kwam te staan. Frustratie op frustratie! Ontneem deze mensen dat kleintje beetje vreugde (vrijwilligerswerk) niet meneer de minister. U heeft makkelijk praten!!! Voor u ligt er wel wachtgeld klaar.
    Wanneer je 50 jaar of ouder bent en je hebt 40 jaar geholpen Nederland groot te maken, moet je niet meer gestraft worden door sollicitatieplicht. Zeker niet wanneer je je als vrijwilliger inzet voor de medemens! U krijgt wel weel een mooie baan wanneer het mis gaat maar al die duizenden 45-plussers die op straat komen te staan niet! Deze mensen verdienen dit soort regeltjes/maatregelen niet. Bah!

  2. U babyboomers wilde graag geld uitgeven aan Migranten, Asielzoekers en aan ontwikkelingswerk. Nu moet er fors worden bezuinigd omdat al het door u weggegooide geld op is en komt men dankzij u babyboomers op dit soort maatregelen uit! Dank u wel namens al die 50 minners straks zonder pensioen, werk en woning!