Smartphone schraapt extra zes uur uit werknemer

1

99 Procent van de hoogopgeleiden gebruikt hun smartphone ook ’s avonds en in het weekend om werk te verrichten voor de baas. 85 Procent van de 345 ondervraagde hoogopgeleiden zegt zich hiertoe verplicht te voelen. Dit blijkt uit een onderzoek van Intermediair.

44 Procent van de zakelijke smartphone-bezitters leest buiten kantoortijd meer dan 20 zakelijke mails per week.

Op vakantie
Ook tijdens vakanties blijken de meesten nog gewoon met de smartphone in de weer te zijn voor zakelijk gebruik. Slechts 21 procent zegt dit nooit te doen.

‘Efficiënter’
Uit het onderzoek van Intermediair geeft een groot deel van de ondervraagden overigens ook aan dat de smartphone hun werk ‘enigszins’ (40 procent) tot ‘veel efficiënter’ (54 procent) heeft gemaakt. Werknemers zouden gemiddeld per week ongeveer 6 uur meer werken als ze een smartphone voor hun werk gebruiken.

Kans op burn-out
Eerder onderzoek heeft, overigens, aangegeven dat avondgebruik van de zakelijk smartphone werknemers een grotere kans geeft op een burn-out.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. H.W. van Elteren op

    globaal zo’n 40 weken = 240 uur x ? 80,= per uur = ?19.200,=

    Je zou maar een I-Pad van de baas krijgen hoeveel meer ga je dan werken?

    Dat is nog eens investeren met een hoog rendement.