Slimmer worden door mislukkingen

0

Als je alleen successen viert mis je een enorme kans om te leren van je mislukkingen. Een ‘ mislukkingenmuur’ helpt daarbij.

CEO Jeff Stibel studeerde hersenwetenschappen en stelt dat mensen veel meer leren van mislukkingen dan van succes.

Mislukkingenmuur
Als je faalt zou het wel eens kunnen helpen om dat op te schrijven, bedacht Stibel. Hij creëerde de ‘mislukkingenmuur’. Hij moedigde medewerkers aan om hun fouten en mislukkingen op de muur te schrijven met een niet uitwisbare stift. Daarmee werd ook duidelijk dat een heleboel mislukkingen helemaal niet zo erg waren. Medewerkers leerden van de vergissingen en mislukkingen van anderen.
Ons brein leert van mislukkingen

Stibel noemt het brein een “failure engine”. Het brein probeert de wereld om zich heen te interpreteren.  Het brein onthoudt mislukkingen. Daar leert het van. Zo groei je op, van baby naar kleuter tot tiener en volwassene.

Een slimme organisatie
De mislukkingenmuur is onderdeel van een voortdurende inspanning om een organisatie te creëren die leert zoals het brein doet. Stibel wil een businessbrein creëren dat steeds slimmer en slimmer wordt. Zijn zakelijk inzicht is al flink beter geworden door de muur. Hij leerde van mislukte zakelijke deals, verkeerde productintroducties en een rammelend prijsbeleid. Zijn organisatie is winstgevender geworden door te leren van fouten.

“Als we bepaalde risico’s niet hadden genomen, of mislukkingen hadden verzwegen hadden we niet zoveel geleerd. Niemand zou iets van deze fouten geweten hebben en ze nogmaals maken, ” aldus Stibel.

Bron: Inc.com

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.