Scholingsafspraken in nieuwe bank-cao

0

Er is een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe Algemene Bank-cao.

De nieuwe cao heeft met terugwerkende kracht een looptijd vanaf 1 november 2010 en zal aflopen op 1 januari 2012.

Partijen hebben afgesproken dat de lonen per 1 juni 2011 met 1,25 procent verhoogd zullen worden. Daarnaast krijgen de werknemers in december 2011 een eenmalige uitkering van 300 euro bruto. De werkgever kan er ook voor kiezen om de eenmalige uitkering in vrije tijd toe te kennen.

Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over maatregelen die de werkgelegenheid moeten bevorderen.  Zo zal er binnen het algemene employabilitybeleid extra aandacht gegeven worden aan scholing en loopbaanbegeleiding van de ouder worden de werknemer. Ook is afgesproken dat deeltijders van dezelfde scholingsfaciliteiten gebruik mogen maken als mensen met een fulltime contract.

Verder hebben partijen afgesproken alleen gebruik te maken van uitzendkrachten bij piekvorming in de werkzaamheden. Werkgevers zullen zich inzetten om in 2011 voor in ieder geval vijf Wajongers een werkplek te realiseren.

Meer cao berichten »

Lees ook:
> Groei bedrijven geremd door ontevreden werknemer »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.