‘Roze’ platform overheidspersoneel

1

Minister Marja van Bijsterveldt (Emancipatie) lanceert zaterdag een nieuw platform dat opkomt voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenderisten werkzaam bij de overheid.

Als doel is gesteld ,,volledige acceptatie en het bevorderen van een sociaal veilige werkomgeving” voor deze personeelsleden. Het overheidsplatform is een samenwerkingsverband van al bestaande netwerken, zoals de Stichting Homosexualiteit en Landelijk Homonetwerk Politie.

Namens het kabinet vaart zaterdag een boot mee met de grachtenparade van de 16e editie van Gay Pride. Naast Bijsterveldt, varen hierop onder anderen burgemeester Peter Rehwinkel en mediaondernemer Albert Verlinde mee. Na de parade wordt de naam van het platform onthuld.

De aanwezigheid van Bijsterveldt bij de botenparade stuitte eerder op kritiek, omdat ze weigert ambtenaren te ontslaan die geen homohuwelijk willen sluiten. Maar Homobelangenorganisatie COC heeft al laten weten dat ze welkom is. COC wil haar met argumenten overtuigen haar mening te herzien.

Lees ook:
> Gay & Straight Allianties varen mee op rijksoverheidsboot ‘Bring a friend’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Angela Hendriks - van Duin op

    Wij hebben zo'n 40% medewerkers van niet-westerse afkomst. Het lijkt me dat we ruimschoots aan het quotum voldoen………..