Rijk haalt streefcijfer topvrouwen

0

De Rijksoverheid haalt het wettelijke streefcijfer van 30 procent vrouwen in de top. Van de bijna vijfhonderd topfunctionarissen was vorig jaar namelijk 31 procent vrouw. Hiermee haalt de overheid het streefcijfer twee jaar eerder dan oorspronkelijk gepland was.

Niet alleen voor de overheid geldt het percentage van 30 procent, ook voor beursgenoteerde bedrijven. Dit jaar had bij bedrijven één vrouw op elke drie topfuncties moeten zitten, maar dit blijken er minder dan één op tien te zijn. Bedrijven hebben het streefcijfer van 30 procent nu verplaatst naar 2023 en als er over drie jaar niet op elke vijf topfuncties zeker één vrouw zit, dan wordt het streefcijfer van 30 procent een wettelijke verplichting.

Vrouwendoelstelling werkelijkheid maken

Dat het grote bedrijven niet lukt, komt doordat ze in verschillende landen opereren, vermoedt Loes Mulder, de leider van de Algemene Bestuurdsdienst (ABD) die verantwoordelijk zijn voor het leveren van kandidaten voor alle topfuncties van het Rijk. Daar hebben ze moeite als één organisatie een ‘vrouwendoelstelling’ werkelijkheid te maken. ‘Er mag geen ambivalentie zijn’, zegt zij. ‘Je moet écht denken: ik heb die vrouwen nodig. Als een bedrijf er een soort goededoelenactie van maakt en denkt: voor het imago is het wel leuk als ik ook nog een vrouw neem, wordt het niks.’

Diversiteit

Volgens ABD-baas Mulder zorgt 30 procent vrouwen op topfuncties voor voldoende massa om in elke organisatie een zogenoemde monocultuur te doorbreken. ‘Zolang die er is, werkt een deel prettig, maar een ander deel moet zich aanpassen. Met meer typen leiders is er meer variëteit voor werknemers. Meer vrouwen in de top helpt trouwens de culturele diversiteit ook.’

Bron: Volkskrant.nl

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.