Productiviteit met 25% verhogen door sociale technologie

0

Kenniswerkers spenderen 28% van hun werkweek aan e-mail. De productiviteit van deze kenniswerkers zou aanzienlijk kunnen stijgen door het inzetten van sociale technologie.

Volgens het onderzoeksinstituut van consultancybedrijf McKinsey gebruikt 72% van de werkgevers sociale technologie. Echter, zo is de volgende constatering, slechts zeer weinig organisaties benutten het volledige potentieel van deze sociale technologie. Sociale technologie zijn IT-producten en diensten die de vorming en het onderhoud van online communities mogelijk maken. In deze communities hebben leden toegang tot alle content (inhoud) en het recht om zelf content toe te voegen of aan te passen.

Nu wordt deze technologie vooral gebruikt voor productontwikkeling, marketing en klantenservice. Maar volgens McKinsey ligt er tweemaal zoveel potentieel op het gebied van communicatie, kennisdeling en samenwerking in en tussen organisaties. Door sociale technologie te omarmen kan de productiviteit van goed opgeleide medewerkers, inclusief managers en professionals, met 20 tot 25 procent stijgen.

McKinsey doet deze beweringen op basis van onderzoek. Tweederde van het potentieel ligt in het verbeteren van samenwerking en communicatie in en tussen organisaties. Een gemiddelde kenniswerker spendeert 28% van zijn of haar tijd aan e-mail en bijna 20% aan het vinden van de juiste informatie of het identificeren van collega’s met de juiste kennis of vaardigheden. Als organisaties sociale technologie inzetten worden alle berichten en boodschappen doorzoekbare content. Dit reduceert de tijd dat medewerkers zoeken naar de juiste informatie met wel 35%.

De waarde van sociale technologie is uiteraard verschillend voor ieder bedrijf vanwege omvang of sectorspecifieke eigenschappen. Maar vooral bedrijven met veel kenniswerkers kunnen een hoge productiviteitsstijging bewerkstelligen door snellere interne communicatie en betere samenwerking.

Om echt van alle voordelen van sociale technologie te profiteren moeten organisaties hun structuren, processen en cultuur aanpassen. Ze moeten meer transparant en niet-hiërarchisch worden en een cultuur van vertrouwen bevorderen. Het succes van sociale technologie hangt af van enthousiaste medewerkers die niet bang zijn om hun kennis en gedachten te delen, in het vertrouwen dat daar met respect mee omgegaan wordt. McKinsey ziet hier een veel grotere uitdaging voor organisaties dan het implementeren van de sociale technologie zelf.

Deze samenvatting van een zeer uitgebreid rapport – dat gedownload kan worden – is op de site van McKinsey te lezen.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.