Personeelsadviseur op afstand

0

Bij mijn vertrek naar Rome, zo’n vijf jaar geleden, was ik heel stoer en ontzettend naïef. Ik was ervan overtuigd dat ik als voormalig personeelsmanager toch zeker een leuke baan zou vinden. Wie zat er nou niet op mij te wachten? En dat ik houtje-touwtje Italiaans sprak, daar zouden ze zich toch wel overheen zetten?

 

Tsja, en als je dan in je eerste weken ontzettend veel moeite hebt om überhaupt boodschappen te doen, te tanken of een telefoon- of internetaansluiting te regelen, dan zijn dat van die momenten dat je even niet meer zo stoer bent.

En toen opeens kwam het  verlossende telefoontje. Een voormalig directeur, waar ik in Nederland intensief mee had samengewerkt, belde om te vragen of ik misschien tijd had om een due diligence op human resource gebied uit te voeren bij een bedrijf waar hij commissaris zou worden. Aangezien ik toen nog niet wist dat afstand heel goed te overbruggen is, ben ik voor drie dagen naar Nederland vertrokken om dit bedrijf te bezoeken en mijn scan uit te voeren.

Met een geleende laptop en het Suzuki-busje van mijn buurman ging ik naar mijn eerste klant. Mijn eerste klant is een vaste klant geworden. Inmiddels werk ik als personeelsadviseur op afstand voor meer dan 35 klanten, allen in Nederland gevestigd. De contacten gaan voornamelijk via mail en telefoon en eens per twee maanden vlieg ik een week over om de contacten te onderhouden.

Het was geen vooropgezet plan. Ik wist niet eens dat het mogelijk zou zijn. Maar inmiddels weet ik wel beter. Er kan heel veel vanaf een afstand.

 

Annaliza van Kuilenburg is personeelsadviseur en werkzaam vanuit Italië.

 


Naar de wereld van HR

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.