Ontslagen voor uitdoen veiligheidsschoenen

0

Twee werknemers worden op staande voet ontslagen omdat ze in strijd met de veiligheidsvoorschriften hun veiligheidsschoenen uitdoen. De rechter vindt die sanctie te zwaar.

 

De situatie

Twee werknemers, een rotatiedrukker en een visueel veiligheidsinspecteur, werken bij een bedrijf dat kartonnen en papieren verpakkingen produceert. In het bedrijf wordt met zware chemicaliën gewerkt en er wordt veel aandacht besteed aan de veiligheidsvoorschriften. Zo krijgen de werknemers bijvoorbeeld ieder jaar minimaal 12 uur veiligheidstraining en iedere werknemer tekent ook een veiligheidscontract. In dat contract staan ook de sancties benoemd die gelden bij overtreding van de voorschriften.

De overtreding

De twee mannen doen op een dag in juli 2012 korte tijd hun veiligheidsschoenen uit. De hitte in de productiehal is enorm en beide mannen, die al gezondheidsklachten hadden, zijn die dag tijdens hun werk al een keer bevangen door de hitte.

De sanctie

De werkgever ontslaat de drukker op staande voet wegens het overtreden van de veiligheidsvoorschriften. De veiligheidsinspecteur wordt eerst geschorst zodat de werkgever onderzoek kan doen naar de overtreding. Ook hij wordt later alsnog ontslagen.

De vordering

De mannen vinden hun ontslag onterecht. De drukker had een zeer lange goede staat van dienst en heeft nooit eerder de veiligheidsvoorschriften overtreden. De inspecteur functioneerde ook goed en heeft ook geen overtredingen op zijn naam staan. Ze voeren ook aan dat in de dagelijkse praktijk werknemers voor dit soort overtredingen hooguit gewaarschuwd worden en niet meteen op staande voet ontslagen.

Het verweer van de werkgever

De werkgever stelt dat de werknemers bewust hebben besloten om de veiligheidsvoorschriften te overtreden en daarmee hebben ze opzettelijk of roekeloos zichzelf en anderen aan ernstig gevaar blootgesteld. En dat rechtvaardigt het ontslag op staande voet.

Het oordeel

De rechter vindt dat de werkgever zeer zeker de werknemers mocht sanctioneren, maar vindt ontslag op staande voet een veel te vergaande maatregel. Het ontslag op staande voet is niet gerechtvaardigd, gezien alle omstandigheden. De rechter wijst de vorderingen van de mannen toe.

LJN BX8130
Kantonrechter Bergen op Zoom
Overtreden veiligheidsvoorschriften
Kort geding
14 september 2012

Door mr. Ingrid Kooijman »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.