Ontslag genomen of ontslag gekregen?

0

De mededeling  ik ga weg mocht een werkgever niet interpeteren als een ontslagname. Maar zijn eigen mededeling dat de werknemer niet meer terug hoefde te komen als hij wegging, was een opzegging per direct. En die opzegging was nietig, oordeelde het hof.

De situatie

Een werknemer heeft met zijn werkgever op 28 november 2007 een discussie over vrij nemen voor een tandartsafspraak. Ze worden het niet eens en de werknemer gaat weg. De werkgever zegt hem nog dat als hij nu weg gaat, hij niet meer terug hoeft te komen. En dat laatste heeft de werknemer dan ook niet gedaan. Vervolgens is er een geschil ontstaan over op welke manier de arbeidsovereenkomst is geëindigd. De werknemer meent dat de werkgever de tijdelijke arbeidsovereenkomst zonder dringende reden tussentijds heeft beëindigd.
De werkgever meent dat de werknemer zelf ontslag heeft genomen en bevestigt deze ontslagname in een brief.
De werknemer stapt naar de kantonrechter en vordert een (gefixeerde) schadevergoeding. De vordering wordt toegewezen. De werkgever gaat in hoger beroep

De vordering

De werkgever vraagt het hof om de uitspraak van de kantonrechter te vernietigen. De werknemer heeft zelf per direct zelf ontslag genomen. Hij heeft zijn sleutels ingeleverd en is vertrokken met de mededeling: “ ik ga weg”.  Sindsdien is hij niet meer op het werk verschenen.

Het oordeel

Het Hof oordeelt dat het de werkgever is die de arbeidsovereenkomst per direct heeft opgezegd.
Uit de gang van zaken blijkt niet dat de werknemer duidelijk en ondubbelzinnig ontslag heeft genomen. En uit de mededeling van de werkgever mocht de werknemer juist afleiden dat de werkgever de arbeidsovereenkomst niet meer wilde voorzetten. De vordering van de werkgever wordt afgewezen en de uitspraak van de kantonrechter wordt bekrachtigd.

LJN BO1090
Gerechtshof ’s-Hertogenbosch
Beëindiging tijdelijke arbeidsovereenkomst
Hoger beroep
5 oktober 2010

Door mr. Ingrid Kooijman

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.