Onderzoek kosten uitbreiding meerlingenverlof

0

De Tweede Kamer laat uitzoeken hoeveel het kost om vrouwen die zwanger zijn van een meerling, 2 of 4 extra weken verlof te geven.

Dat gebeurt op initiatief van het CDA, dat er al een tijd op wijst dat moeders van meerlingen aan het reguliere zwangerschapsverlof van 16 weken te weinig hebben.

Het kabinet is geen voorstander van een uitgebreider verlof, want dat zou 1 miljoen euro extra kosten. CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Hijum bestrijdt dat. Het Bureau Onderzoek Rijksuitgaven van de Kamer moet nu uitsluitsel geven.

Volgens Van Hijum melden moeders met meerlingen zich nu noodgedwongen ziek, als hun verlof niet toereikend is. Richtlijnen van onder anderen bedrijfsartsen en verloskundigen schrijven voor dat zwangere vrouwen van meerlingen na 26 tot 30 weken moeten stoppen met werken, aldus Van Hijum.

Eerder drongen CDA en GroenLinks er bij het kabinet al op aan de verlofperiode voor moeders met meerlingen met 4 weken uit te breiden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.