Nieuwe subsidieregelingen

0

Er zijn 2 nieuwe subsidieregelingen voor werkgevers. De scholingsbonus is bedoeld om nieuwe werknemers om- of bij te scholen. Met het Ervaringsprofiel of Ervaringscertificaat (EVC) wordt inzichtelijk gemaakt welke kennis en vaardigheden een werknemer heeft.

De regelingen zijn er om werkgevers en werknemers te ondersteunen in de huidige economische crisis.

Scholingsbonus

Een werkgever kan voor een werknemer een scholingsbonus aanvragen als bij de vorige werkgever sprake was van een van de volgende situaties:

  • Voor de werknemer dreigde ontslag.
  • Het (tijdelijke) dienstverband zou eindigen binnen 4 maanden nadat de werknemer bij de nieuwe werkgever begint.
  • De werknemer werkte als uitzendkracht.
  • De werknemer werkte als oproepkracht.

Een andere voorwaarde is dat de werknemer na 1 januari 2009 bij de nieuwe werkgever is begonnen. Ook mag de werknemer tussen zijn vorige baan en nieuwe baan geen WW-uitkering hebben gehad.

De scholingsbonus kan bij het UWV worden aangevraagd.

Het Ervaringsprofiel en Ervaringscertificaat (EVC)

Zijn er werknemers die op zoek moeten naar ander werk? Bijvoorbeeld omdat er minder werk is en tijdelijke contracten niet worden verlengd? Dan kan de werkgever hen voorbereiden op een overstap naar ander werk met een Ervaringsprofiel of een Ervaringscertificaat. Met zo’n profiel of certificaat wordt in kaart gebracht welke kwaliteiten de werknemer heeft, ook de kwaliteiten die hij (nog) niet met diploma’s kan aantonen. Er is een aantal erkende aanbieders die dit kan verzorgen. UWV vergoedt soms de kosten daarvan.

Een vergoeding aanvragen voor een Ervaringsprofiel of -certificaat kan bij het UWV.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.