Nieuwe richtlijn voor computerwerk

0

De Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) heeft een nieuwe richtlijn voor computerwerk gepubliceerd.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat werknemers in 2012 gemiddeld 3,8 uur per dag voor het werk achter een beeldscherm zaten. In 2003 lag dit bijna een half uur lager.

De richtlijn voor computerwerk is bedoeld voor professionals op het gebied van arbeid en gezondheid. Hierbij wordt vooral ingespeeld op kantoorwerkzaamheden en bijvoorbeeld niet op surveillance werkzaamheden, waarbij ook een beeldscherm gebruikt wordt.

De laatste tijd maken werknemers steeds meer gebruik van laptops, tablets en smartphones. In principe is de richtlijn hierop ook van toepassing. De NVAB laat echter weten dat er nog te weinig onderzoek gedaan is om hiervoor met sterke aanbevelingen te komen. De NVAB verwacht dat er bij een update van de richtlijn specifieke aanbevelingen voor het werken met laptop, tablet of smartphone zullen worden toegevoegd.

Bekijk de richtlijn computerwerk.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.