Niet eten en drinken bij veertig graden

1

Overdag is het hier 40 graden maar het is nu verboden om water te drinken. Ook eten is niet toegestaan van zonsopgang tot zonsondergang.

Dit lijkt een onmogelijke opgave maar veel moslims houden zich strikt aan deze regels tijdens de heilige Ramadan-maand.

Volgens de Koran is het doel hiervan je te kunnen inleven in de hongersnood en pijn van de armen, je  doorzettingsvermogen te versterken en je zelfdiscipline te vergroten. In de avonduren wordt het gebrek aan eten en drinken gecompenseerd tijdens de ‘Iftars’: traditionele buffetten waarbij familie en vrienden samenkomen.

De bedrijven hier in het Midden-Oosten houden rekening met de moslims tijdens de Ramadan door de kantooruren aan te passen. Volgens de wet moeten de werkdagen gedurende deze vastenperiode twee uur korter zijn dan normaal.

Als niet-moslim probeer je uiteraard zo goed mogelijk rekening te houden met je moslim collega’s dus eten en drinken gebeurt niet in hun bijzijn. Gelukkig wordt er in Dubai ook in de lunchbehoeften van de mensen die niet meedoen aan de vastenperiode voorzien. Sommige cafés en restaurants zijn geopend, hoewel je dan wel verscholen zit achter een gordijn. Eventuele hongerige voorbijgangers mogen immers niet teveel in de verleiding komen als ze andere mensen zien eten.
 

Josefine Toor is HR Manager bij Ernst & Young in
   Dubai.

 

 

 

Naar de Wereld van HR

 

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Beste Josefine,
    Wanneer komt je volgende bijdrage aan P&O Actueel? Ik geniet iedere keer van je ervaringen!
    Groet, Isabella