Negen manieren om een vacaturetekst te verbeteren

0

Aan vacatureteksten valt nogal wat te verbeteren. Veel organisaties volstaan met een tekst die ze drie jaar geleden hebben opgesteld en kijken niet hoe ze deze kunnen verbeteren .

Een goede vacaturetekst kan helpen bij het aanspreken van de juiste kandidaten en is daarmee (uiteindelijk) belangrijk voor het succes van een organisatie. Maar in plaats van het herschrijven van de hele vacaturetekst zet Ben Yoskovitz in op het verbeteren van bestaande teksten.

Negen tips voor het verbeteren van de vacaturetekst:

  1. Lees de tekst hardop. Verbeter die stukken tekst die ‘een beetje vreemd’ klinken of niet lekker lopen.
  2. Tel de bullets. Als er meer dan 5 zijn in een lijst, haal er dan enkele uit. Dwing jezelf te prioriteren. Je kunt ook bullets vervangen door een paragraaf, die dan echter niet te lang mag worden!
  3. Haal ‘eisen, die zo verschrikkelijk voor de hand liggen – althans voor de betreffende functie, eruit. Denk aan: je bent flexibel, kunt zelfstandig werken, kunt werken in een team, je bent doelgericht, kunt omgaan met computers, etc.
  4. Stel je voor dat je zelf naar een baan op zoek bent en deze tekst leest. Spreekt het je aan? Zet het je aan tot actie? Beantwoordt het je vragen?
  5. Stel en aantal vragen op die een potentiële kandidaat zou kunnen hebben. Lees daarna de tekst nog eens. Staan de antwoorden erin? Weet je wat echt van belang is voor potentiële kandidaten?
  6. Tel hoe vaak het woord “wij” in de tekst staat. Vergelijk dat met het aantal keer dat er “jij” staat…
  7. De beschrijving van de organisatie moet kort zijn en draaien om waarom iemand zou willen werken voor deze organisatie. Het draait niet om het aantal gewonnen awards of de winst die gemaakt wordt. Het draait om wat de kandidaat belangrijk vindt.
  8. Kijk kritisch naar het aantal jaren ervaring dat gevraagd wordt. Is dat echt belangrijk? Waarom? Is dat gemeten? Gaat het niet juist gewoon om kennis en vaardigheden?
  9. Haal de naam van je organisatie weg en vervang deze door die van de concurrent. Maakt het verschil? Maakt het uit? Zo niet, stel je dan voor hoe een baanzoeker zich voelt….

De tips zijn na te lezen op het Instigator Blog

Meer Mediascan »
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.