Nederlandse havenarbeiders Oman weer op post

0

De Nederlandse werknemers van het Havenbedrijf Rotterdam die in Oman zitten, zijn vrijwel allemaal weer terug op hun post in Sohar.

Maandag waren vijftien personeelsleden en hun gezin overgeplaatst naar de hoofdstad Masqat, omdat de haveningang door trucks was geblokkeerd.

Dat heeft een woordvoerder van het havenbedrijf dinsdag gezegd. ,,Er is geen reden meer om langer weg te blijven uit de havenstad”, zegt de woordvoerder. De situatie is weer stabiel, met enkel wat betogers langs de kant van de weg. Zowel aan landzijde als zeezijde is Sohar Industrial Port Company weer bereikbaar.

Het havenbedrijf Rotterdam is voor de helft eigenaar van het Omaanse havenbedrijf. Koningin Beatrix zou volgende week, samen prins Willem-Alexander en prinses Máxima, een bezoek brengen aan het sultanaat. Dat bezoek is door de onrust in de golfstaat onzeker geworden.

De reis is georganiseerd door werkgeversorganisatie VNO-NCW. Het gevolg zou daarna doorreizen naar Qatar. Het havenbedrijf heeft daar sinds 2008 een samenwerkingsovereenkomst met Qatar Petroleum. Tijdens het bezoek zou onder meer de samenwerking worden uitgebreid.

Lees ook:
> Vinger aan de pols in Midden-Oosten

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.