Nederlandse economie stabiel ontwikkelingspatroon

0

De inflatie in de eurozone is in december uitgekomen op 0,2 procent op jaarbasis, gelijk aan het niveau in november. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming. In december 2014 was het gemiddelde prijspeil juist 0,2 procent lager dan een jaar eerder.

Economen voorzagen in doorsnee een toename van de inflatie tot 0,3 procent in december. De inflatie ligt nog altijd onder het door de Europese Centrale Bank nagestreefde peil van bijna 2 procent.

Volgens voorspellingen van het CPB (Centraal Plan Bureau) en de DNB (de Nederlandse Bank) bevindt de Nederlandse economie sinds de crisis weer in een stabiel ontwikkelingspatroon.

Voor de arbeidsmarkt wordt voorspeld dat de groei van het aantal banen zeer beperkt blijft en het aantal werkzoekenden licht zal stijgen. Hiermee zou de werkloosheid in 2016 op een gelijk niveau blijven.

 

Bron: ANP / FD

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.