Nederlanders met hoog inkomen gelukkiger

0

Nederlanders uit een hoge inkomensgroep zijn gelukkiger dan Nederlanders uit een lage inkomensgroep, blijkt uit cijfers van het CBS. Het leven in Nederland becijferen we gemiddeld met een 7,8.

Van de gehele EU staat Nederland op een vijfde plek als het gaat om tevredenheid. Finland, Denemarken, Zweden en Oostenrijk gaan ons voor. In de gehele EU is een verband te zien tussen verschillende inkomensgroepen. De verschillen daartussen zijn wel groot wanneer er wordt gekeken naar individuele landen. Bij Bulgarije zijn deze verschillen voor tevredenheid van het leven het grootst, een 3,3 in de laagste inkomensgroep en een 5,9 in de hoogste inkomensgroep.

Hoewel in Luxemburg het inkomen hoog ligt, waarderen zij het leven iets minder dan Nederlanders. In Roemenië is dit tegenovergesteld. Daar moeten ze van een lager inkomen leven, maar zij waarderen het leven meer dan Nederlanders.

Nederlanders zijn daarentegen het minst vaak tevreden over hun financiële situatie, ondanks het hoge inkomen in ons land. Het feit dat Nederlanders tevreden zijn met het leven hangt niet alleen van het inkomen af, dit heeft ook te maken met persoonlijke relaties, woningen, de woonbuurt en tijdsbestedingen. Hieruit blijkt dat we het meest tevreden zijn met persoonlijke relaties gevolgd door onze woning.

Bron: CBS

Lees ook: Laagopgeleiden vaker ontevreden en ongezond

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.