Multiculturele werkomgeving in Qatar

0

In 2006 werd ik gevraagd naar Qatar te gaan en al snel bevond ik mij in een relatief klein land met sterke ambities en mogelijkheden.

Zo heeft Qatar zich op de kaart gezet door bijvoorbeeld de organisatie van het WK 2022 binnen te halen. Ook heeft Qatar het hoogste bruto nationaal product ter wereld vanwege de olie- en gasvelden.

Ik kwam snel terecht in een multiculturele werkomgeving met meer dan zestig  verschillende nationaliteiten, waardoor het een uitdaging is soepel met elkaar samen te werken. Mijn Turkse afkomst en ervaringen in Nederland hebben mij inzicht gegeven in het samengaan van de islamitische cultuur en westerse maatstaven.

Om een voorbeeld te geven: wij hadden een lokale dame aangenomen die zowel potentie als sterke ambities had om snel door te groeien. Na enkele weken sprak ik haar manager die aangaf moeite te hebben met haar werkwijze omdat ze niet proactief was. Door het gesprek met haar aan te gaan, kwamen we erachter dat ze uit beleefdheid nauwelijks vragen stelde. In haar cultuur betekent vragen stellen dat je twijfelt aan de capaciteiten van je manager. Ze wilde hem dus niet beledigen. Uiteraard hebben we dit voorval meteen meegenomen in onze trainingen en coachingsessies om culturele communicatie te bevorderen. Bijzonder leerzaam.

Sengul Uzun, senior generalist bij RasGas

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.