‘Minder zieken tijdens Spelen’

0

Tijdens de eerste van week van de Olympische Spelen in Londen hebben zich veel minder mensen ziek gemeld dan bij de Spelen 4 jaar geleden.

Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerde analyse van arbodienstverlening 365/ArboNed, gebaseerd op een miljoen werknemers.

Uit het onderzoek komt naar voren dat afgelopen week 6 op de 1000 werknemers zich ziek hebben gemeld. In 2008 waren er tijdens de eerste week van de Olympische Spelen in Beijing nog 16 verzuimmeldingen per 1000 werknemers.

Normaal verschijnen in de zomermaanden 8 op de 1000 mensen wegens ‘ziekte’ niet op het werk. Volgens 365/ArboNed is dit aantal nu kleiner vanwege de grote economische onzekerheid.

Bovendien worden de Olympische wedstrijden nu meer overdag en in de avond uitgezonden, in plaats van ’s nachts en in de vroege ochtend zoals 4 jaar geleden het geval was (vanwege het tijdverschil met China). Mogelijk is er daarom nu minder slaaptekort, stelt 365/ArboNed.

Een andere mogelijke verklaring die door de onderzoekers wordt aangedragen is dat werkgevers en werknemers de laatste jaren meer flexibel zijn geworden in de planning van werktijden en het opnemen van verlof.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.