Minder gedwongen ontslagen bij MSD

0

Farmaceutisch bedrijf MSD, het voormalige Organon, hoeft bij de productieafdeling minder mensen gedwongen op straat te zetten doordat tijdelijke contracten niet zijn verlengd, het aantal uitzendkrachten is verminderd en vacatures ‘minimaal zijn ingevuld’.

Het aantal gedwongen ontslagen kan daardoor worden teruggebracht van 775 tot maximaal 375. Daarvoor is nu advies aan de ondernemingsraad gevraagd, aldus MSD donderdag.

De banenreductie maakt deel uit van het in juli aangekondigde efficiencyprogramma MPS/Lean. Dat plan staat los van de beslissingen over de verdere toekomst van MSD in Oss. Daar valt in februari een besluit over. De medewerkers van MSD worden de komende dagen bijgepraat over de vorderingen met MPS/Lean dat een kostenbesparing van 30 procent moet opleveren. ,,We zullen helaas nog steeds banen moeten schrappen in de Osse productieafdelingen en dat zal nog steeds moeilijk zijn.”

Deze zomer besloot het moederbedrijf van MSD, de Amerikaanse farmaciegigant Merck, de onderzoeksafdeling in Nederland naar de VS te verplaatsen en de productieafdeling en ondersteunende diensten te reorganiseren. Hierdoor zouden in totaal 2175 van de 4500 banen komen te vervallen, waaronder ongeveer duizend banen van hoogopgeleide onderzoekers.

Onder druk van met name de raad van commissarissen van Organon werden de reorganisatieplannen in de nazomer voorlopig een halt toegeroepen. De directie, de ondernemingsraad en de raad van commissarissen hadden aanvankelijk tot het eind van 2010 de tijd gekregen om alternatieven te bedenken om de activiteiten van het farmaceutische bedrijf in Oss en Schaijk te behouden.

Lees ook:
> Ontslag bij MSD krijgt een gezicht
> OR Organon naar rechter
> Massaontslag in Oss komt hard aan

Lees meer over:

Over Auteur

Redactie XpertHR Actueel

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

Reageer