Meer werkgevers sluiten zich aan bij het Taalakkoord

0

In Nederland hebben ruim 700.000 werknemers een taalachterstand, wat voor nadelige gevolgen op de werkvloer zorgt. Vanuit dit gegeven heeft minister Asscher samen met 35 werkgevers in december het Taalakkoord ondertekend. Onlangs hebben Randstad, Adecco, MatchHQ, SWA InPerson en Driessen HRM zich ook aangesloten bij het akkoord.

Het gaat om 700.000 werknemers in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. De gevolgen zijn duidelijk merkbaar op de werkvloer. Het lezen van zorgdossiers of veiligheidsinstructies zouden hierdoor bijvoorbeeld bemoeilijkt kunnen worden. Het taalakkoord moet bij werkgevers zorgen voor meer prioriteit voor taal op de werkvloer.

Taal is belangrijk

Volgens Ad van Zutphen, divisiemanager Uitzenden & Detacheren en werkzaam bij Driessen HRM, geeft het voor medewerkers inzicht in hoe belangrijk taal is. ‘Iedereen is zich meer bewust geworden van de rol die taal speelt in zijn of haar werk. Veel flexibele medewerkers zagen ons aanbod als een mooie kans hun vaardigheden te verbeteren.’

Taalakkoord goed voor werkgever en werknemer

Ook profiteert zowel werkgever als werknemer van het Taalakkoord. Een betere taalbeheersing zou bijdragen aan meer werkplezier, minder verzuim, betere communicatie en een verhoogde veiligheid. Daarnaast geeft Zutphen aan dat werknemers hun algemene kennis van het Nederlands verbeteren. ‘Dankzij deze modules worden onze flexibele medewerkers beter inzetbaar bij diverse opdrachtgevers, en natuurlijk in hun algemene loopbaan’.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid / www.taalakkoord.nl

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.