Meer uitzendomzet aan het eind van 2012

0

De Nederlandse uitzendbranche heeft in de laatste weken van 2012 meer omzet geboekt dan in de vergelijkbare periode in 2011. Over heel 2012 daalde de omzet echter met 2 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Dat maakte branchevereniging ABU dinsdag bekend.

De omzet in de weken 49 tot en met 52 steeg met 2 procent, terwijl het aantal uitzenduren gelijk bleef. De periode telde een werkbare dag minder dan een jaar eerder, waarvoor is gecorrigeerd. 2012 telde twee werkdagen minder dan 2011, ook daarvoor is een correctie toegepast.

De medische sector stond er opnieuw het slechtst voor met een afname van het aantal uren van 18 procent en een omzetdaling van 14 procent. In de administratieve sector daalde het aantal uren met 1 procent, terwijl de omzet juist 1 procent hoger uitviel. Het aantal uren in de industrie steeg met 2 procent en de omzet nam met 4 procent toe. In de technische sector bleef het aantal uren gelijk, maar werd 2 procent meer omzet geboekt.

In 2012 daalde de omzet in de medische sector met 14 procent bij een 17 procent lager aantal uren. In de administratieve branche bleef de omzet gelijk, terwijl het aantal uren met 1 procent daalde. Ook in de industrie en de technische sector waren de ontwikkelingen negatief. De industrie kende een omzetdaling van 3 procent bij een 5 procent lager aantal uren en in de techniek daalde de omzet met 3 procent en het aantal uren met 4 procent.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.