Medewerkers met vrienden op het werk leven langer

1

Uit onderzoek van de Universiteit van Tel Aviv blijkt dat positieve sociale interactie op het werk tot een lager sterftecijfer leidt.

Recent gaven Nederlandse hoger opgeleiden aan werk en privé liever te scheiden. De resultaten van dit onderzoek zou hen op andere gedachten kunnen brengen. Samen naar een voetbalwedstrijd gaan en praten over het privéleven op het werk zou ervoor kunnen zorgen dat zij langer leven.

De onderzoekers gingen niet over één nacht ijs. Voor het onderzoek “Work-Based Predictors of Mortality” werden 20 jaar lang 820 werknemers gevolgd. De resultaten werden gecorrigeerd voor onder andere roken en overgewicht.

De belangrijkste conclusie uit het onderzoek: “The risk of mortality was significantly lower for those reporting high levels of peer social support." Personen die dus veel steun van hun omgeving ervaren, gaan minder snel dood.
 
Volgens de onderzoekers zorgt sociale interactie voor gezondere personen doordat hun humeur beter is en het de vaardigheid om te leren verbetert. Door sociale interactie komen hormonen vrij die mensen blijer maken. Daarnaast zijn gelukkige medewerkers, die onderdeel zijn van een team, meer geneigd deel te nemen aan gezondheidsprogramma’s.

De onderzoekers zien ook belangrijke voordelen voor op de werkvloer. Sociale ondersteuning zorgt ervoor dat medewerkers meer kennis vergaren en beter gebruik maken van resources. Sociale interactie vergroot daarmee zowel het welzijn van de medewerker als dat van de organisatie.

Als de werkomgeving weinig ondersteuning biedt is er volgens het onderzoek een grotere kans op verzuim en een grotere kans op geringere productiviteit. Werken in een onvriendelijke, niet ondersteunende omgeving, eist haar tol, aldus de onderzoekers.

De onderzoekers wijzen erop dat zeer zakelijke omgevingen niet bijdragen aan de gezondheid van medewerkers. Progressieve organisaties beseffen dat medewerkers veel tijd op de werkvloer doorbrengen en dat dit dus maar beter een prettige omgeving kan zijn.

HR moet medewerkers aanmoedigen om te lunchen met collega’s en tot face-to-face contact. Het organiseren van bijvoorbeeld sociale netwerkactiviteiten en het inrichten van koffiecorners zorgen ervoor dat collega’s elkaar kunnen leren kennen en vriendschappelijke banden met elkaar aangaan.

Een ander gevolg is een lager verloop. Medewerkers met vrienden op het werk stappen minder snel op.

Investeren in sociale ondersteuning, in een prettige werkomgeving, betaalt zich dus op meerdere manieren terug.

Het hele artikel is te lezen op HR Online

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Joren van Dijk - omgevingspsycholoog op

    “het inrichten van koffiecorners zorgen ervoor dat collega?s elkaar kunnen leren kennen en vriendschappelijke banden met elkaar aangaan.”

    De koffiehoek kan op die manier ook een bron van creativiteit worden. Dus geen koffiezetapparaat bij je eigen bureau, maar gewoon durven praten met anderen 😉