Medewerkers gebruiken hun eigen apparaten. Is je beleid up to date?

0

Vele kenniswerkers gebruiken privéapparaten op of voor het werk. Het bedrijfsbeleid is daar vaak niet op aangepast.

Gebruik je je privételefoon wel eens om op systemen van het bedrijf in te loggen? Sms je wel eens met je eigen telefoon naar klanten? Download je wel eens een document op een usb-stick om er in het weekend aan te kunnen werken? Voor velen is dit al gewoon routine.

Volgens onderzoek gebruikt 95% van de kenniswerkers tenminste één privéapparaat voor zakelijke doeleinden.

Auteur John Zappe is van mening dat het beleid van organisaties bij dit gebruik van privéapparaten voor werk hopeloos achterloopt. Zo blokkeert zeker de helft van alle organisaties de toegang tot bepaalde sites. Twitter, Facebook en Hyves zijn sites die vaak geblokkeerd worden. Maar wat heeft dat voor zin als iedereen er via zijn eigen smartphone wel op kan? Medewerkers rapporteren het gebruik van hun eigen laptops en smartphones twee keer zo vaak als de werkgever denkt.
 
Het onderzoek, dat is uitgevoerd in opdracht van Unisys, moet werkgevers bewust maken van de alomtegenwoordigheid van persoonlijke communicatiemiddelen die voor zakelijke doeleinden worden gebruikt. Organisaties moeten nadenken wat de consequenties zijn voor beveiliging en IT-support. Het groeiend gebruik van persoonlijke apparaten wordt de “fourth wave of corporate productivity” genoemd.

John Zappe houdt de HR-professional voor dat dit rapport ook als wake-up call voor hen zou moeten gelden. Hij benadrukt dat het juist niet gaat om het verbieden of beperken van het gebruik van privéapparaten. De vrijheid om dergelijke apparaten te gebruiken is voor medewerkers zelfs reden om een baan aan te nemen. In de VS mag minder dan de helft van de medewerkers via  een eigen apparaat op het netwerk van de werkgever. Medewerkers reageren hierop door hun werkgever negatief te beoordelen.

Als jouw organisatie toegang tot (bepaalde) sites beperkt of op andere wijze een beleid heeft dat makkelijk omzeild kan worden door een privéapparaat te gebruiken, zul je daar iets aan moeten doen. Eerder onderzoek toonde al aan dat “only 20 percent of the policies were written by HR. But 100 percent of them will sooner or later involve HR.”

Het is dus tijd om dat beleid aan te passen of te schrappen.

Het artikel is te vinden op de site ERE.net.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.