Mag ik de e-mail van mijn werknemer lezen?

0

Vraag: mag ik de e-mail van mijn werknemer lezen?

De e-mails van werknemers mogen niet worden gecontroleerd, ook niet als ze vanaf de werkplek zijn verstuurd, tenzij:

  • de werknemer van de mogelijkheid van controle op de hoogte is gesteld, bijvoorbeeld via een e-mail protocol of -reglement;
  • er een gerechtvaardigd doel is voor de inzage;
  • de inzage proportioneel is.

Bij gebreke van een e-mail protocol of  reglement wegen de twee laatstgenoemde punten extra zwaar.
Als uw werknemer zijn privé e-mailaccount open heeft laten staan, dan mag u daar niet in lezen. Van zakelijke berichten mag de werkgever eerder kennisnemen. Zo heeft de kantonrechter Rotterdam in een zaak waarin vader en zoon bij hetzelfde bedrijf werkten en vader op non-actief werd gesteld, geoordeeld dat de werkgever de zakelijke e-mails van de zoon mocht controleren terwijl geen e-mail reglement voorhanden was. De zoon weigerde zich namelijk te houden aan de afspraken over de wijze waarop over de op-non-actiefstelling naar klanten zou worden gecommuniceerd. Hij had e-mails naar klanten gestuurd waarin hij liet weten dat het ‘een chaos’ was en dat hij met ‘varkens’ moest werken. Het doel voor de controle oordeelde de kantonrechter gerechtvaardigd en het middel vond hij ook proportioneel. Het inzien van de e-mail was in dit geval de enige mogelijkheid om te controleren of de werknemer zich aan de afspraken hield.

 

MEER WETEN?
Op XpertHR.nl lees je uitgebreidere informatie en voorbeelddocumenten, checklists, et cetera.
XpertHR.nl is dé HR Antwoordbank. Geïnteresseerd in XpertHR? Vraag dan een demonstratie aan op www.xperthr.nl of bel (020) 515 9123.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.