Maak kennis delen en behouden gemakkelijk

0

Voor de meeste organisaties is het een hele uitdaging om medewerkers kennis te laten delen. En met ontwikkelingen als vergrijzing, verloop, flexibilisering en thuiswerken wordt het delen en toegankelijk maken van kennis steeds belangrijker.

 

Procter & Gamble heeft recent 18.000 medewerkers toegang gegeven tot Box, een online opslagplaats voor data. Het platform kent miljoenen gebruikers en heeft vele mogelijkheden die het opslaan en delen van documenten gemakkelijk maken. Bovendien zijn er koppelingen met andere netwerken als LinkedIn en Google Docs.
Het blijkt voor kenniswerkers vaak een tijdrovende (en frustrerende) klus om documenten op te slaan, anderen toegang te geven tot dat document, wijzigingen te managen en iedereen te attenderen op het feit dat er een nieuwe versie is.

Er is dus behoefte aan een simpel, gebruiksvriendelijk platform, zoals the Box. Veel organisaties hebben deze mogelijkheid ook al intern, maar the Box heeft als voordeel dat toegang tot documenten tevens mogelijk is via iPads en smartphones. Natuurlijk kunnen op deze wijze ook documenten gedeeld en bewerkt worden, previews worden bekeken en gebruikt gemaakt worden van uitgebreide zoekfunctionaliteiten, zonder een beroep te hoeven doen op de IT-afdeling.

Door documenten beschikbaar te stellen in ‘ the cloud’ en de mogelijkheid te geven deze op te slaan, te bewerken, te delen, in te voegen en ernaar te linken wordt veel meer kennis opgeslagen, behouden en toegankelijk gemaakt voor (flex-)medewerkers van de organisatie.

Steve Boese noemt dit bericht een beetje saai. Maar dat is juist het punt zegt hij. Als zelfs zulke suffe taken verbeterd en veranderd kunnen worden dan is dat echte vooruitgang. Tastbare vooruitgang gekoppeld aan juist een buzzword als ‘ the cloud’ .

De blogpost is na te lezen op Steve Boese’s HR Technology

Meer Mediascan »

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.