‘Maak gebruik van de kracht van het verhaal’

0

Elke HR-afdeling zou zich moeten bekwamen in het vertellen van verhalen. Zo kan HR zijn boodschap beter overbrengen en effectiever opereren. Dat stelt directeur en voormalig HR manager Tim Sackett.

Sackett citeert marketeer Seth Godin, die vertelt over storytelling en verleiding:

“Het presenteren van een feit is onvoldoende en vaak zelfs niet nodig om iemand van je standpunt te overtuigen.”

Feiten zijn niet genoeg
Volgens Sackett zijn HR professionals dol op feiten en vuren ze deze af op hun publiek tijdens vergaderingen en conferenties. En dan staat iemand anders op en vertelt een verhaaltje en weerlegt of mitigeert daarmee de feiten. De directie besluit vervolgens mee te gaan in dit verhaal en negeert daarmee de feiten. Hoe komt dat? Sackett citeert nogmaals Godin:

“Politici, non-profitorganisaties en marketeers geloven allemaal dat het enige dat zij hoeven te doen om te winnen is het reciteren van een feit. Je speelt Monopolie en je zegt, zullen we mijn Kalverstraat ruilen voor jouw Zijlstraat. De ander weigert, en dat is natuurlijk absurd, want de Kalverstraat is veel meer waard dan de Zijlstraat.”

”Dat is een feit. Daar is geen discussie over mogelijk. Maar jij hebt nog steeds niet de zo gewenste Zijlstraat. En daardoor verlies je. Omdat je alleen een feit had.

Het verhaal wint steeds weer. Als het jongste kind, dat aan het verliezen is, aan zijn moeder vraagt of ze haar Coolsingel wil ruilen voor de Dorpsstraat, doet ze dat direct. Omdat het juist voelt, niet omdat het juist is.”

Storytelling als verbinding

Juist HR professionals kunnen de kracht van het verhaal benutten. HR werkt met en voor mensen. Mensen willen verbindingen maken. Medewerkers willen zich kunnen vereenzelvigen met de visie en missie van de organisatie.
Door storytelling ontstaat verbinding. Door verbinding gaan mensen zich anders gedragen. Er veranderen dingen als gedrag verandert. Met feiten krijg je dat niet voor elkaar, met verbinding wel. Als HR professional moet je zorgen voor verbinding met medewerkers, managers en directies.

Sackett benadrukt dat je je feiten wel paraat moet hebben. Je moet er alleen niet steeds een presentatie meer starten. Begin eerst met een verhaal over hoe je je partner hebt ontmoet, wat de kinderen op school weleens doen of een schaamteloze situatie die je hebt meegemaakt. Daarna kun je altijd nog de feiten presenteren.

Bron:Blog Octanner

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.