Maak de werkplek religievriendelijk

0

Volgens recent onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Sirota worden werkgevers toleranter ten aanzien van godsdienstbeleving op het werk. En dat blijkt zowel voor werknemers als werkgevers positief. Een werkplek waar medewerkers openlijk hun godsdienst kunnen belijden zorgt voor een betere onderlinge verstandhouding tussen collega’s. Bovendien is de kans groter dat deze medewerkers bevlogen zijn.

Patrick Hyland, een van de onderzoekers, benadrukt wel het verschil tussen acceptatie van religie op de werkvloer en het opdringen van een geloof. Spiritualiteit of religie op het werk mag nooit opgedrongen worden of ontaarden in het ‘bekeren’ van medewerkers.

Volgens Hyland moeten werkgevers hun medewerkers helpen bij het aanboren van hun kernwaarden. Medewerkers moeten gestimuleerd worden om hun passies te verbinden met hun werk. Aan het onderzoek werkten 11.800 respondenten mee. Medewerkers blijken zich veiliger te voelen, meer betrokken en voelen zich eerlijk behandeld als ze van mening zijn dat hun werkgever het belijden van geloof op de werkvloer faciliteert.
Werkgevers kunnen al met kleine aanpassingen laten blijken dat ze een religie-vriendelijke omgeving willen creëren, zonder dat ze het opdringen, aldus Hyland. ‘Leiders kunnen het hogere doel van de organisatie benadrukken. Leidinggevenden kunnen medewerkers helpen bij zingevingvraagstukken aangaande hun werk.’

HR kan een spiritueelvriendelijke cultuur bevorderen door medewerkers ruimte te bieden voor hun spirituele beleving. Dat kan in de vorm van (online) praatgroepen, het bij elkaar brengen van gelijkgestemden of het ter beschikking stellen van ruimtes voor gebed en meditatie.
Het draait om het creëren van een omgeving waarin medewerkers zichzelf kunnen zijn en waar hun professionele leven overeenkomt met innerlijke overtuigingen.
Dit artikel over de waarde van een spiritueelvriendelijke organisatie is de vinden op de site BusinessNewsDaily.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.