Loonoffer door rechter teruggedraaid

0

De rechter in Zutphen heeft het loonoffer van tien procent dat advies-en detacheringsbedrijf Interwerk aan werknemers vroeg, afgewezen. Volgens FNV Bondgenoten kan deze rechtzaak ook voor Capgemini een staartje hebben.

Twee werknemers spanden via FNV Bondgenoten een zaak aan, en hebben deze gewonnen. Zij mogen het loon volgens afgesproken arbeidsovereenkomst houden.

Oordeel
De rechter oordeelt dat de kern van een arbeidsovereenkomst, het recht op het afgesproken loon tegenover de afgesproken arbeid, niet eenzijdig aangetast mag worden. ‘ Het loon is immers de meest primaire prestatie van de werkgever’ aldus de rechter. Interwerk moet het ingehouden loon en rente terugbetalen aan de werknemers. Ook draait de werkgever op voor de proceskosten.

Capgemini
Onlangs was Capgemini in het nieuws, omdat zij ook een loonoffer vroegen aan medewerkers. Dit loopt nog. Toon Wennekers, coördinator arbeidsvoorwaarden FNV Bondgenoten: ‘ Dit is een echte doorbraak en een belangrijk signaal aan werknemers om eenzijdige verslechteringen niet zomaar te accepteren. De rechter oordeelt klip en klaar dat het niet zomaar mogelijk is eenzijdig de arbeidsovereenkomst te wijzigen. En dat dit uiteraard des te meer geldt voor een zo essentiële primaire arbeidsvoorwaarde als het loon. Wij gaan er vanuit dat deze uitspraak ook gevolgen heeft voor andere loonoffers en demoties die bedrijven willen doorvoeren, bijvoorbeeld in het geval van Capgemini.’

Niet zomaar tekenen
De vakbond zegt dat in verschillende branches werkgevers op eenzelfde manier proberen werknemers te laten tekenen voor verslechteringen. ‘ Bijvoorbeeld minder uren werken, voor minder loon. Dit heeft ook effect op bijvoorbeeld de opbouw van pensioen en een ww-uitkering als je zonder werkt komt te zitten. FNV Bondgenoten raadt mensen aan niet zomaar te tekenen en eerst uit te zoeken wat hun rechten zijn, bijvoorbeeld via de vakbond.’

Bron: FNV Bondgenoten

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.