Lange cv’s in Nepal

0

Ik ben uitgezonden via ontwikkelingsorganisatie VSO en werk bij VSO Nepal. Mijn officiële rol is marketingadviseur, maar aangezien ik ervaring heb met werving en selectie, help ik de HR-manager bij het selecteren van kandidaten.

Werken voor een Non-Gouvernementele Organisatie (NGO) is populair in Nepal. Dat is te zien aan het aantal sollicitaties dat voor een managementpositie is  binnengekomen. Bij het doornemen van vierhonderd cv’s wordt me al snel duidelijk dat de ‘regels’ die mij in Nederland zijn geleerd, niet van toepassing zijn op cv’s van de gemiddelde Nepalees.
In Nederland heb ik geleerd dat een goed cv uit uit maximaal twee pagina’s bestaat. Hier telt het gemiddelde cv zes tot acht kantjes. Waar ik tijdens mijn werk bij Randstad kandidaten meegeef om alleen relevante informatie en ervaringen voor een functie aan te geven, is de Nepalees heel uitgebreid. Alle ervaringen worden in verhaalvorm beschreven. Zelfs persoonlijke informatie, zoals bloedgroep, kaste, etniciteit et cetera.
De HR-manager van VSO gaf aan dat het op basis van cv’s lastig is om  iemand te selecteren. Na het lezen van vierhonderd cv’s geloof ik dat meteen!

Dianne Dijkstra is accountspecialist bij Randstad Uitzendbureau en via de partnership Randstad-VSO aan de slag als marketingadviseur voor VSO Nepal.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.