KWF biedt werkgever programma voor omgang met kanker

0

KWF Kankerbestrijding ziet het als haar missie om de ziekte kanker binnen bedrijven bespreekbaar te maken. Met het programma ‘Bewuste Werkvloer’ wil KWF Kankerbestrijding organisaties en HR-professionals ondersteunen bij gezond werkgeverschap.

Eén op de drie Nederlanders krijgt in zijn/haar leven kanker, waarvan 40% bij diagnose tussen de 5 tot 64 jaar is. En daarmee is de kans dat bedrijven met kanker worden geconfronteerd aanzienlijk, stelt KWF kankerbestrijding. ‘Veel grote organisaties hebben al de nodige gezondheidsprogramma’s lopen,’ zegt KWF-directeur Michel Rudolphie. ‘Bewuste Werkvloer kan er als module aan toegevoegd worden. Wij vinden dat kanker, door de omvang en de impact ervan, als onderwerp niet mag ontbreken.’

Het programma Bewuste Werkvloer is samen met een aantal grote werkgevers opgezet en draagt bij aan de doelstellingen van KWF Kankerbestrijding: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven. Het programma beoogt medewerkers te bereiken via hun werkgever en dient zowel het belang van de medewerker als van het bedrijf. Deelnemende organisaties krijgen toegang tot de kennis en contacten van KWF en kunnen rekenen op voorlichting op maat.

HR-professionals
KWF zegt diverse hulpmiddelen te kunnen bieden voor het informeren en stimuleren van werknemers, zoals informatiebijeenkomsten en interventies die meer bewegen stimuleren. Ook persoonlijke begeleiding van HR-professionals is mogelijk, onder meer om kanker bespreekbaar te maken. Het programma voorziet ook in opvang en begeleiding van collega’s met kanker.

Preventie
Een gezonde leefstijl verlaagt het risico op kanker met 35-50%. De keuze voor gezond gedrag wordt sterkt beïnvloed door de sociale en fysieke omgeving, dus ook door het werk. Er is ook sprake van een kostenbesparing, zegt KWF. Als alle organisaties in Nederland met de investering in een duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers 1% daling van het ziekteverzuim realiseren, levert dat naar schatting jaarlijks een besparing op van 2,6 miljard aan maatschappelijke kosten.

Omgaan met kanker
Circa 70% van de mensen met kanker is, na diagnose en behandeling, na 1,5 jaar weer terug op de werkvloer. Werk biedt afleiding, structuur, sociale contacten en zingeving en kan daarmee van invloed zijn op het herstel. Leidinggevenden en collega’s kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Mantelzorg
Ook voor medewerkers die in hun directe omgeving worden getroffen door kanker is de ziekte bijzonder impactvol. Inmiddels combineert 1 op de 8 medewerkers zijn baan met een vorm van mantelzorg. Omdat één op de drie Nederlanders door kanker getroffen wordt, is de kans groot dat er binnen een organisatie werknemers zijn die voor een kankerpatiënt zorgen of op een andere manier hulp bieden. Het programma van KWF Kankerbestrijding wil helpen het gesprek over mantelzorg op de werkvloer te voeren om zo tot een beter begrip te komen.

Bron: KWF Kankerbestrijding Bewuste Werkvloer

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.