KPN schrapt duizenden banen in Nederland

0

Telecombedrijf KPN schrapt in Nederland duizenden banen. Dat maakte de onderneming donderdag bekend.

In totaal worden 4000 tot 5000 arbeidsplaatsen geschrapt, gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Het gaat om 20 tot 25 procent van het personeel.

Het bedrijf wil daarmee de kosten fors verlagen om negatieve trends op de Nederlandse mobiele markt het hoofd te bieden. Het is de eerste grote maatregel voor de twee weken geleden aangetreden topman Eelco Blok. Hij zei in een toelichting dat het weliswaar moeilijke maatregelen zijn, ,,maar het hoort erbij”. ,,Door deze maatregelen investeert KPN in zijn toekomst.”

Blok benadrukte dat KPN hiermee niet meer banen schrapt dan in de afgelopen jaren. In de periode 2005-2010 schrapte het bedrijf onder voorganger Ad Scheepbouwer al zo’n tienduizend banen.

De sanering bij het bedrijf valt onder een meerjarenbesparingsplan tot 2015. KPN wil vooral banen schrappen aan de achterkant van het bedrijf, waar mensen niet direct te maken hebben met klantcontact. ,,Voorbeelden hiervan zijn het monitoren van netwerken en het voorbereiden van offertes”, zei Blok in een toelichting. Dit werk wil KPN uitbesteden aan gespecialiseerde bedrijven, onder meer in India.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.