KNMP ontslaat personeel

1

Het bureau van de apothekersorganisatie KNMP gaat personeel ontslaan. De organisatie heeft dat woensdag bekendgemaakt.

In totaal moeten veertig mensen weg, waarvan het grootste deel via gedwongen ontslag.

De apothekers maken zware tijden door. De overheid heeft ingegrepen in de tarieven die ze patiënten in rekening mogen brengen voor geleverde medicijnen. De inkomens van apothekers zijn hierdoor fors gedaald.

Door de reorganisatie kan de koepelorganisatie KNMP de tarieven verlagen die aangeloten apothekers voor hun lidmaatschap moeten betalen.

De KNMP overlegt woensdag met de ondernemingsraad over een sociaal plan voor de werknemers die gedwongen moeten vertrekken.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Goed zo… De afbraak van ons gezond- heidszorg systeem, gaat gewoon door. Dit alles onder de bezielende leiding van de socioloog de heer Klink, die niet gehinderd door al te veel kennis van zaken besluit op besluit neemt. En dat zullen we gaan merken. Bezuinigingsdrang die volstrekt averechts werkt op de kwaliteit van de zorg. Geld voor de zorg is er meer dan voldoende. Het wordt echter aan de verkeerde dingen uitgegeven. Misschien kan Klink zich daar maar eens in verdiepen ipv van de windowdressingsbezuiniging voor de buitenwacht. Bij het CDA is ie in elk geval gezien. Nu maar hopen dat er ook snel een einde komt aan zijn demissionaire minsterschap.