KLM en URENCO Beste Werkgevers 2013

0

KLM en URENCO zijn door Effectory en Intermediair uitgeroepen tot de ‘ Beste Werkgevers 2013’ . De bedrijven scoorden het hoogst op algemene tevredenheid. Grootste stijgers in die categorie zijn Scania en Nedmag.

Winnaars

KLM won in de categorie ‘ meer dan 1000 medewerkers’ , met een score van 8,9 op algemene tevredenheid van het personeel. Een zelfde cijfer kreeg URENCO, en daarmee won het bedrijf in de categorie ‘ minder dan 1000 medewerkers’ . Het Nederlands gemiddelde ligt volgens Effectory op een 7,5.

Blauwe familie
Aart Slagt, HR directeur van KLM: ‘ De tevredenheid van onze medewerkers is voor ons van groot belang. We zijn ons ervan bewust dat tevreden en betrokken medewerkers meer gemotiveerd zijn om een stapje extra voor onze klanten te zetten. We vormen samen ‘de blauwe familie’, medewerkers hoor je altijd vol trots vertellen dat ze hier werken. En het is toch ook indrukwekkend als je je eigen product ziet opstijgen? Daar doen we het samen allemaal voor.’

Ontwikkeling
Volgens Gerard Broekman, Head of HR bij URENCO zit de winst bij zijn bedrijf in de ontwikkeling van personeel. ‘ Er zijn veel mogelijkheden voor opleidingen, zodat medewerkers de kans krijgen zich te blijven ontwikkelen. Ook doen we volop aan sociale innovatie. Bij workshops schakelen we bijvoorbeeld niet alleen externe docenten in, maar zetten we ook iemand uit ons eigen bedrijf voor de groep als docent. Dat is kostentechnisch slim, maar versterkt ook de boodschap en verhoogt de betrokkenheid. Ondertussen ontwikkelt die medewerker zich bovendien op persoonlijk gebied. Het mes snijdt zo aan twee kanten.’

Grootste stijgers
Naast de twee absolute winnaars zijn ook de grootste stijgers bekend gemaakt: organisaties waarvan de algemene tevredenheid opvallend is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. De algemene tevredenheid van grootste stijger Scania (categorie meer dan 1000 medewerkers) nam toe (met 0,5 punt) naar een 8,0. De score van Nedmag (categorie minder dan 1000 medewerkers) zat eveneens fors in de lift, deze is toegenomen (met 1 punt) naar een 7,8.

Winnaars 2013

KLM Royal Dutch Airlines: categorie >1000 medewerkers – Algemene tevredenheid
URENCO Nederland: categorie <1000 medewerkers – Algemene tevredenheid
Scania: categorie >1000 medewerkers – Grootste stijger
Nedmag Industries Mining & Manufacturing: <1000 medewerkers – Grootste stijger

Bekijk de volledige lijst op de website van Effectory

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.