Kiezen arbeidsrechtadvocaat

0

Vroeg of laat moet elke P&O’er gebruik maken van een arbeidsrechtadvocaat. Bijvoorbeeld bij ontslagzaken, bij geschillen over arbeidsvoorwaarden of bij problemen rond zieke werknemers. Waar moet je dan op letten bij het kiezen van een goede arbeidsrechtadvocaat? Drie advocaten en twee P&O’ers geven tips.

De keuze voor een arbeidsrechtadvocaat is nog niet zo’n gemakkelijke. Want hoe weet u in het woud van advocaten nu precies die advocaat te vinden die het best bij u past? Eerst en vooral is het goed om voor ogen te hebben wat u belangrijk vindt bij een advocaat. Op basis daarvan kunt u uw keuze maken.

Maar om te kunnen bepalen wat u belangrijk vindt, moet u wel weten wat belangrijk kan zíjn bij de keuze voor een arbeidsrechtadvocaat. Mr. Saskia E.M. Schlaghecke-van Essen van Labor Advocaten hierover: ‘In ieder geval is de specialisatie van een advocaat belangrijk voor P&O’ers. Als een advocaat gespecialiseerd is in arbeidsrecht kan een P&O’er echt goed en snel worden geholpen. Daarnaast is transparantie in de kosten van belang, vaste prijsafspraken kunnen hierbij helpen. Het is goed om vooraf duidelijkheid te hebben over de kosten van een procedure of schikking, omdat je het kostenaspect dan bij de strategie voor een zaak kunt betrekken.

Tot slot is het goed om korte lijnen te hebben met je advocaat. Een goede arbeidsrechtadvocaat is telefonisch goed bereikbaar en geeft snel het verzochte antwoord. Vanwege die reactiesnelheid en de service die wordt verleend is het spreekwoordelijk gezegd beter een groot bedrijf bij een klein advocatenkantoor onder te brengen dan een klein bedrijf bij een groot kantoor.’

Juridische kwaliteit

Dat een P&O’er gebaat is bij een advocaat die van de hoed en de rand weet, onderschrijft mr. Paul M. Klinckhamers van Van der Nat Litigation: ‘Het is natuurlijk belangrijk dat de arbeidsrechtadvocaat de techniek goed beheerst. Het arbeidsrecht is een rechtsgebied waar ieder jaar weer handenvol nieuwe regels opgelegd worden, het kost veel tijd en inspanning om je die kennis eigen te maken. Ook P&O’ers steken daar tijd en energie in, maar het is niet eenvoudig. Ik maak in zaken mee dat advocaten en soms zelfs rechters juridische fouten maken.’

Lees het hele artikel
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.