Kerk biedt luisterend oor ontslaggolf MSD

1

De deuren van de rooms-katholieke Jozefkerk in Oss zijn maandag tussen vijf en zeven speciaal geopend voor mensen die behoefte hebben om te praten over de ontslaggolf bij het bedrijf MSD.

De ontmoeting is een initiatief van de Raad van Kerken in Oss. Dat heeft de raad maandag laten weten.

Pastoor George Zeegers en oud-dominee Jan van Drie zullen de mensen opvangen. ,,We kunnen geen banen geven, we kunnen geen geld geven maar wel een luisterend oor bieden”, aldus Van Drie.

Vorige week werd bekend dat bij MSD 2175 van de 4500 werknemers hun baan verliezen. De researchafdeling in Oss wordt verplaatst naar de Verenigde Staten.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Ik weet niet waar het verhaal vandaan komt dat de researchafdeling in Oss wordt verplaatst naar de VS. MSD is bij toeval eigenaar geworden van een aantal R&D sites door de overname van Schering Plough. SP en MSD waren al bezig met het sluiten van een aantal overtollige R&D locaties en als er dan door overnames nog meer bijkomen dan is het niet onlogisch dat die worden gesloten. Bovendien is het merendeel van het type R&D onderzoek in Oss voor MSD helemaal niet interessant omdat ze op andere gebieden actief zijn.