Juryleden kijken uit naar ontmoeting met genomineerden HR Talent Awards

0

Er komen steeds meer nominaties voor de HR Talent Awards binnen en we krijgen er steeds meer zin in! De juryleden zijn er helemaal klaar voor om nieuw HR talent te ontmoeten.

Kijk op de toekomst is een belangrijk onderdeel van de Talent Awards. Uit welk hout moeten de HR-toppers van de toekomst gesneden zijn? “Dedicated personeel en een personeelssamenstelling waarmee adequaat kan worden ingesprongen op veranderingen in behoeften aan kennis, kunde en arbeidsvolume. Dáármee zullen bedrijven en organisaties zich in toenemende mate kunnen onderscheiden”, denkt Yolanda Stil, jurylid en hoofdredacteur van P&Oactueel.

“Jij bent de nieuwe generatie HR-manager en daarom verwacht ik veel van je.” Je zult dus van goeden huize moeten komen om jurylid Laura Kerckhoffs van Afas te imponeren. “Ga jij verder op de weg die je voorganger heeft ingeslagen of stap je buiten de gebaande paden? Generatie Y staat te trappelen om de arbeidsmarkt te betreden. Helaas zijn er maar weinig werkgevers met een werkomgeving die aansluit op de wensen en behoefte van de digitale generatie. En dat terwijl er juist enorm veel behoefte is aan de kennis van die generatie. HR speelt hierin een belangrijke rol. Hoe verwacht jij deze op te pakken?”

Jurylid Peter Blok, docent/onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam kan nog niet voorspellen hoe de toekomst van HR eruit zal zien, maar denkt dat de genomineerden dat heel goed zelf kunnen vormgeven. “Niemand weet hoe HRM er straks precies zal uitzien. Wat we wel weten is dat de gereedschapskist van vroeger niet de instrumenten bevat om in de toekomst mee te kunnen werken. Die zullen de Young professionals voor een groot deel zelf moeten bedenken. En dat vereist niet alleen kennis maar ook lef, moed en veel fantasie. Dit zijn de HRM-ers die we hopen aan te trekken via de HR Talent Award.”

De Starters en Young Professionals vormen de toekomst van HR. Hoe ziet die toekomst er volgens hen uit? “Ik kijk er naar uit om hun frisse blik op de huidige ontwikkelingen te horen. Wat speelt er in hun hoofden? Welke kant gaat het volgens hen op? Welke visie hebben deze talenten? En durven zij hier ook voor te gaan staan, omdat zij er tot in hun kern in geloven? Hoe zetten zij hun talenten in?” Alle vragen van Maaike Vos, jurylid namens Effectory, hoopt zij beantwoord te krijgen tijdens de uitreiking. Ze verwacht een kruisbestuiving van ideeën en visies en een podium voor talent. “Deze Awards uitreiking biedt deze helden een podium om niet alleen zelf een inspiratiebron te zijn voor anderen, maar ook zelf geïnspireerd te worden door mede HR talenten. Een win-win wat mij betreft. Tevens verdienen talenten die hun nek durven uit te steken en hun kijk op het vakgebied te delen in het zonnetje gezet te worden!”


Ben jij of ken jij hét HR talent van de toekomst? Je kunt je nog altijd opgeven voor de HR Talent Awards.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.