Jongeren en vakantiewerk

0

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is deze week gestart met de Facebook-actie Lekker geregeld. Deze campagne is bestemd voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar met of op zoek naar vakantiewerk of een bijbaan.

Het doel ervan is hen op een interactieve manier  te informeren over hun rechten en plichten als werknemer. Jongeren kunnen meedoen via www.facebook.com/zomercampagne.

Informatie bijbaan

Het ministerie voert jaarlijks campagne om jongeren te wijzen op de regels die voor hen gelden. Het gaat dan onder meer om minimumloon, arbeidstijden en welk werk ze wel en niet mogen doen.
Jongeren hebben op jonge leeftijd een eerste bij- of vakantiebaan. Ruim een kwart werkt al op zijn 13de. Een bijbaan geeft jongeren de gelegenheid werkervaring op te doen en geld te verdienen. Jongeren zijn bij de start van een baan met name geïnteresseerd in het salaris, werktijden en werkzaamheden. Ruim 2 miljoen Nederlandse jongeren zijn actief op Facebook voor het ministerie reden om de campagne daar te voeren.

Campagne vakantiewerk

Op de actiepagina Lekker geregeld kunnen jongeren hun kennis testen door  vragen te beantwoorden en ontvangen zij een ansichtkaart in de setting van één van de vier meest beoefende vakantiebaantjes. In welke setting dat is, hangt af van de juiste antwoorden. De profielfoto van de jongere wordt gebruikt in de ansichtkaart en is zichtbaar op zijn of  haar wall. Vervolgens kan de jongere de kaart delen met zijn of haar vrienden, waardoor de jongere automatisch meedingt naar de weekprijs.

Meer informatie over de campagne is te vinden op www.facebook.com/zomercampagne.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.