Jet Bussemaker draagt databank topvrouwen over

1

Jet Bussemaker stopt met de databank voor topvrouwen die zij wilde opzetten. Ze draagt de database uiterlijk in oktober over aan een onafhankelijke stichting. Dit maakte Bussemaker donderdagavond bekend.

Ze kreeg al eerder kritiek vanuit de Tweede Kamer op haar database, die een selectie moet vormen van vrouwen die geschikt zijn voor hoge posities binnen het bedrijfsleven. In april schreef ze nog een brief aan de Kamer die de misverstanden over het initiatief moesten wegnemen. De VVD bleef bij haar standpunt de database ‘marktverstorend’ te vinden. Bussemaker trekt haar handen nu af van het register in een poging tot tegemoetkoming naar de Tweede Kamer.

Ook al draagt zij de databank over, Bussemaker geeft aan wel voorstander van de lijst met topvrouwen te blijven. Het blijft volgens haar hoe dan ook goed om een mix van mannen en vrouwen in de top van het bedrijfsleven te hebben.

Met het overdragen van de databank hoopt Bussemaker duidelijk te maken dat de overheid niet als recruiter optreedt, deze taak blijft bij werving- en selectiebureaus.

Lees ook: Gezocht, meer topvrouwen

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

 1. Jan van der Zanden op

  Alleen als meer vrouwen op de middelbare school en universiteit exact/beta kiezen (techniek, economie) stijgt het percentage.

  En anders worden het excuus Truzen!

  Je hebt nu eenmaal de juiste vooropleiding nodig voor een topfunctie. Dat ontkennen is de grootste dwaasheid die momenteel in ons land rondwaart.

  Er zijn echt heel goede topvrouwen (ook slechte trouwens, net als er ook slechte topmannen zijn!), maar niet zo veel als mannen helaas. En die hebben, net als de topmannen, i.h.a. een exacte studieachtergrond.

  Bussemaker moet dus zorgen, als ze dat al kan, dat meer meisjes/vrouwen exact kiezen op de middelbare school en vervolgens de juiste studierichting kiezen op de universiteit.