Irene Vernie wint HRtop100

0

‘ De jury wees Irene unaniem als winnaar aan. Over de nummer twee hadden we nog wel een verschil van mening, maar we hoefden gelukkig maar één winnaar te selecteren’ , aldus juryvoorzitter Aukje Nauta. Irene Vernie is HR Director bij cosmeticamerk Rituals.

‘Irene is heel goed in staat de essentie van wat Rituals wil zijn naar klanten toe, te vertalen in het HR-beleid. Zo krijgen bijvoorbeeld alle sollicitanten twee cadeaupakketjes. Een voor zichzelf en een om weg te geven, of ze nu worden aangenomen of niet. Dan vind je Rituals, zelfs als je niet bent aangenomen, toch een cool bedrijf en word je ambassadeur van het merk. Dit vertaalt de slogan van het bedrijf, the tradition of giving, naar de praktijk’, licht Nauta, bijzonder hoogleraar Employability in Werkrelaties aan de Universiteit van Amsterdam toe.

Ook weet Irene goed haar mannetje te staan. Nauta: ‘Ze werkt voor een veeleisend bedrijf dus ze moet zich goed in verweer stellen, maar dat doet zij. Ze praat mee op managementniveau. Ze laat zien dat ze ondernemend is en weet de business goed te linken aan het HR beleid.’

 

Publieksprijs

Puck Bossert, Directeur HR bij MN services, won de publieksprijs. Maar niet alleen haar collega’s, vrienden en andere kennissen waren onder de indruk van haar. Ze was ook een van de zes genomineerden voor de juryprijs. De jury was vooral onder de indruk van het diversiteitsbeleid dat ze voert bij MN. Ze probeert met name meer vrouwen aan de top te krijgen binnen het bedrijf. ‘Zonder veel weerstand heeft zij de mannen van het MT laten inzien dat ze alles op alles moeten zetten om meer vrouwen in het management te krijgen. Je moet goed kunnen communiceren om dat voor elkaar te krijgen’, is het jurycommentaar.

De HRtop100 vond plaats in de oude kruitfabriek in Muiden en is een initiatief van P&Oactueel, HRcommunity en RaymakersvdBruggen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.