Intern ondernemerschap laat 45-plusser langer gemotiveerd doorwerken

4

Alleen als werknemers boven de 45 jaar de ruimte krijgen, worden ze ondernemender zodat ze langer gezond en gemotiveerd doorwerken. Bij ruimte moet gedacht worden aan bijvoorbeeld sociale ruimte of ontwikkelingsruimte.

Sociale ruimte biedt de mogelijkheid om met collega’s en anderen binnen en buiten het bedrijf te interacteren. Ontwikkelingsruimte geeft de kans om te leren en te ontwikkelen. Dat is de conclusie van het promotieonderzoek van Gert van Brussel. Hij promoveerde 31 augustus 2012 aan de Open Universiteit.

Ruimte als voorwaarde

Doel van het promotieonderzoek was uit te zoeken wat de belangrijkste voorwaarde is om met name senior professionals in non-profitorganisaties ondernemender te maken. Conclusie is dat zonder voldoende ruimte ondernemerschap niet mogelijk is. Van Brussel vond tien dimensies van het ruimteconcept, zoals sociale ruimte en ontwikkelingsruimte, maar ook financiële en facilitaire ruimte, fysieke ruimte en experimenteerruimte.

Intrapreneurship

Langer gezond en gemotiveerd doorwerken vormt een grote uitdaging voor werkgevers en hun werknemers. Intrapreneurship blijkt een interessante strategie, om werknemers langer gezond en gemotiveerd aan het werk te houden. Met intrapreneurship wordt intern ondernemerschap bedoeld: intrapreneurs zijn werknemers die zich ondernemend gedragen binnen de grenzen van het bedrijf waar ze in dienst zijn.

Onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd in non-profit organisaties in de sectoren zorg en welzijn, en onderwijs. Juist daar wordt spanning ervaren rond marktoriëntatie, ondernemerschap en handhaving van professionele kwaliteit. Gert van Brussel, zelf actief als ondernemend loopbaanadviseur, heeft zijn promotieonderzoek verricht in een gevorderde fase van zijn eigen loopbaan en had daarmee ook een sterk persoonlijk motief voor zijn onderzoeksproject.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

  1. Daar profit en ja, ook non-profit organisaties nog steeds massaal weigeren om 45-plussers aan te nemen was deze studie en is een discussie hierover compleet overbodig!

  2. Het gaat hierbij toch niet alleen om het aannemen van 45 plussers. Het gaat hierbij ook zeker om het motiveren van de huidige medewerkers die al in dienst zijn en boven 45 jaar. Goede zaak dus!

  3. 45+ ers zijn echt welkom in de zorg. Lastig wordt het als ze d?n nog het zorgvak moeten gaan leren. Kans op blessures en uitval is dan best groot en d?t risico nemen wg-ers liever niet op dit moment. Wat ze gelijk hebben!
    Verder ben ik het met Sandra eens: huidige medewerkers willen de wg-ers niet verliezen en dus is deze dialoog zeer waardevol!

  4. Ondernemerschap in sectoren zorg, welzijn en onderwijs is echt een issue, de link met intrapreneurschap daarbij een mooie. Wel degelijk interessante discussie.