In oosten veel WW’ers en arbeidsongeschikten

0

Gemeenten met veel WW’ers en arbeidsongeschikten zijn vooral in het oosten van het land te vinden. In de grotere steden komen veel bijstandsgerechtigden voor.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over juni vorig jaar, die maandag zijn gepubliceerd.

Het aantal personen met een WW- of arbeidsongeschiktheidsuitkering was het hoogste in de provincies Groningen, Limburg en in delen van Overijssel, Drenthe en Gelderland. Zo ontvingen in Heerlen en Brunssum 120 per 1000 personen een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Landelijk lag dat aantal 50 personen lager. In Venlo kregen 33 op de 1000 personen WW, tegen een landelijk gemiddelde van 22 per 1000.

In de grotere steden worden verhoudingsgewijs veel bijstandsuitkeringen verstrekt. Rotterdam scoort net als in voorgaande jaren hoog, maar het aandeel mensen met bijstand is in de havenstad ook nog verder gegroeid. Tussen juni 2010 en juni 2011 steeg het aantal bijstandsgerechtigden van 92 naar 96 per 1000 inwoners.

Ook in de andere drie grote steden is het beroep op de bijstand gegroeid. Zo steeg het in Amsterdam van 73 naar 76 per 1000 inwoners. Gemiddeld kregen in Nederland 36 per 1000 personen een bijstandsuitkering.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.