In dienst nemen AOW’er wordt aantrekkelijker

2

Het wordt aantrekkelijker voor werkgevers om een AOW’er in dienst te nemen.

Bedrijven hoeven AOW’ers straks nog maar zes weken het loon door te betalen bij ziekte, in plaats van twee jaar. Ook komen er ruimere mogelijkheden om AOW’ers een tijdelijk contract aan te bieden.

Dat staat in een wetsvoorstel dat minister Henk Kamp van Sociale Zaken voor advies naar de Raad van State heeft gestuurd. Zijn departement heeft dat dinsdag bekendgemaakt. De maatregelen moeten per 1 juli volgend jaar ingaan.

Belemmering

Voor werkgevers is de langdurige loondoorbetaling bij ziekte nu nog een forse belemmering om gepensioneerden in dienst te houden of te nemen. Ook de huidige verplichting dat slechts drie keer achter elkaar een tijdelijk contract mag worden aangeboden, is een hinderpaal bij het aannemen van AOW’ers.

AOW’er

Kamp maakt het ook voor de AOW’ers zelf interessanter om te blijven doorwerken. Zo krijgen ze recht op het wettelijk minimumloon. Op dit moment hebben ze dat recht nog niet.

Wetsvoorstel

In het wetsvoorstel staat verder dat het dienstverband automatisch eindigt bij het bereiken van de AOW-leeftijd, tenzij daar andere afspraken over gemaakt zijn tussen werkgever en werknemer. Volgens Kamp is het goed dat de wet daarover helderheid biedt. Deze bepaling geldt alleen voor de marktsector, omdat er voor overheidspersoneel al regels bestaan over het automatisch beëindigen van het dienstverband.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. schaduwfractielid op

    Waarom krijgen de werkgevers die voordelen.
    Die zelfde werkgevers frustreerden de arbeidsmarkt en graaiden de subsidies op, maar daar de arbeidsmarkt niks voor terug.
    Ik ben tegen weer de voordelen laten graaien door de werkgevers.

  2. Nou zo gek is dat niet. Uiteindelijk lopen die nieuwe AOWers al 5 jaar in de bijstand. Gaan ze nu weer lekker werken en kunnen de jonkies (50 tot 60 jaar) vast wennen hoe het voelt met pensioen te gaan. En als ze met AOW gaan weer hup aan het werk. Is wel eerlijk delen.