HR-team Effectory

0

In de rubriek Teamwork brengt trainer Marleen de Bruijn aan de hand van de Belbintest de rollen binnen een HR-team in kaart en analyseert zij de uitkomsten. Deze keer is zij in gesprek met het HR-team van Effectory.

Drie man sterk is dit tijdelijk samengestelde team, in verband met vervanging van de net bevallen HR-manager. Tijdelijk maar hecht. ‘ We hebben allemaal dezelfde instelling: we willen er iets moois van maken’ , schetst Guimette hun kracht. ‘ Met een positieve mindset en door elkaar kritisch te helpen.’ Die gedeelde instelling is goed terug te zien in de vragenlijsten; allen hoog zorgvuldig qua persoonlijkheid, betrokken bij anderen, met  samenwerken en  zingeving als energiegevers. Dat samenwerken kan ik volledig plaatsen. Maar die sterke gedrevenheid voor het verwezenlijken van maatschappelijke idealen? Met oprechte verbazing reageren ze op die van mij. ‘ Onze corebusiness is organisaties helpen succesvol te worden’ , licht Femke toe. ‘ We geven medewerkers een stem. Iedereen met plezier naar zijn werk!’

En dat doen ze zelf duidelijk ook. Binnen Effectory krijgt iedereen vrijheid en verantwoordelijkheid. Deze 160 man tellende organisatie maakt in 2012 de stap naar zelfsturende teams zonder managers. Dit HR-team leeft dit zelf al mooi voor. Femke: ‘ Toen Guimette en Sanne erbij kwamen als tijdelijke ondersteuning, dacht ik, hoe zal ik dit eens gaan doen? Ben ik nu de leidinggevende? We zijn echter gewoon met elkaar gaan zitten, en alles liep vanzelf. Goed in werving? Dan pakt diegene die rol van nature op. Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid en neemt dus ook wisselend de lead.’ De rol van voorzitter, de natuurlijke coördinator, past iedereen goed. Wat hebben ze verder in huis om bij te dragen in de slag naar zelfsturing? Wat mij ten eerste opvalt, is dat ze alledrie zowel vormer- als groepswerker-kwaliteiten bezitten. De vormer die uitdaagt en strijdt, de groepswerker die gevoelig is en op harmonie gericht. ‘ Wij strijden als groep’ , vertelt Sanne.

Allergisch

Ten tweede zie ik, hoewel de persoonlijkheidstrek ‘ zorgvuldigheid’ hoog scoort, dat de teamrol die hier intuïtief bij past, schittert door afwezigheid. De rol van zorgdrager ligt niemand echt goed. Is jullie kracht om het te laten gebeuren? Sanne beaamt: ‘ We zijn zorgvuldig, maar ook allergisch om alles tot in de puntjes uit te schrijven. Niet alles hoeft in regels en beleidsplannen gegoten. Zo hebben we geen vaste afspraken over opleidingsbudget. Iedereen heeft de kans, maar we leiden op naar behoefte.’ Waar ligt jullie uitdaging als team? ‘ We hebben de basis op orde’ , zegt Femke (de monitor in de groep) nadenkend. ‘ Meer zichtbaar zijn wellicht& ?’ Effectory, dat medewerkers- en klantonderzoek doet, zou Effectory niet zijn als ze niet hun eigen klanttevredenheid hadden onderzocht. Naast het vele positieve kwam zichtbaarheid als aandachtspunt naar voren. Guimette: ‘ We doen mooie dingen, maar sommigen weten daar niets van.’ ‘ We willen duidelijk maken wat medewerkers kunnen verwachten in 2012’ , valt Femke bij. ‘ Maar hoe proactief moeten we daarin zijn? Er ligt een spanningsveld tussen actief aanbieden én het initiatief bij mensen laten. Daar ligt onze uitdaging voor het nieuwe jaar!’   Foto: Peter Arno Broer

De rubriek Teamwork komt tot stand in samenwerking met Marleen de Bruijn, trainer bij Meurs HRM.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.